Гръцка банка предоставя възможност за банкоматни транзакции чрез гласова навигация

Alpha Bank вече активира възможността за извършване на транзакции с гласови указания за лица със зрителни увреждания на 102 банкомата с 24-часов достъп в своята мрежа в цялата страна, като част от своите принципи на корпоративна отговорност и програмата си за цифрова трансформация.

 

Новата функционалност е особено лесна за използване, като дава възможност на клиентите на Alpha Bank да теглят пари в брой или да проверяват баланса на сметките си, само като свързват своите слушалки към съответния слот за банкомат. За първи път на гръцкия пазар тази възможност е налична в толкова голям мащаб. Преди да започнат каквато и да е транзакция с новата функционалност, клиентите изслушват предварително записано съобщение с подробни инструкции. Всеки направен от тях избор се потвърждава с гласово съобщение. Новата услуга е двуезична, тя предоставя гласова информация за салдото по сметката след приключване на транзакцията и позволява на клиентите да скрият екрана си за транзакции, като по този начин повишават своята безопасност и защита на личните си данни.

„Очаква се възможността за извършване на транзакции с гласови указания значително да улесни ежедневието на нашите клиенти с увредено зрение, тъй като тя е специално създадена, за да отговори на техните нужди по възможно най-добрия начин. Опцията за гласово насочване скоро ще бъде налична в повече от банкоматите на нашата мрежа. Ще бъдат  предложени възможности за още видове транзакции, включително за приемане на карти на други гръцки банки, чрез системата DIAS “, заяви управителят на отдела на Alpha Bank за дигитални мрежи Сотириос Кириакос. 

Допълнителна информация за възможността за гласово насочване и банкоматите, където е налична, можете да намерите на уебсайта на Банката.

Превод:
Александър Велков
 
Дата на публикация:
13 януари 2021
 
Източник:
https://www.marketscreener.com/quote/stock/ALPHA-BANK-A-E-1408758/news/Alpha-Bank-A-E-Transactions-with-voice-guidance-for-the-visually-impaired-by-Alpha-Bank-s-ATM-netw-32184945/