Незряща жена приготви ястие, а зрителите изпаднаха в "ступор" Видеото предизвика повече въпроси, отколкото отговори

Незряща блогърка засне видеоклип, в който приготвя самостоятелно ястие. Резултатът изненада потребителите на TikTok. Но не защото клипът успя да отговори на въпросите им, а тъкмо обратното. Дали момичето плаче от лука далеч не е единственото, което интересува коментиращите. 

Луси Едуардс е журналист на свободна практика и блогър от Великобритания. Както BBC писа, момичето има синдром на блок сулцбъргър, който повлиява върху зрението й в детството. На 11-годишна възраст Люси вече не вижда с дясното си око, а на 17 - и с лявото. Британката трябвало да се научи да се справя в ежедневието си. Многобройните въпроси, които получавала от околните около начина и на живот вдъхновили Едуардс да създава просвещаващи видеа. Тя публикува видеоклипове в канала си в YouTube, където повече от 39 хиляди абонати следят нейната работа, и в tiktok, там армията от последователи е много по-голяма - 1,3 милиона души. На 23 януари Люси сподели видео и в двете платформи, озаглавено „Как незрящ приготвя пържен ориз с яйца“.

 

  В началните кадри блогърката изсипва чаша ориз, изплаква го в гевгир, след което излива точното количество вода. За да разбере нивото й, потапя пръста си в чинията.

  След като изгледаха как Люси приготви обяд зрителите направо полудяха. У тях възникнаха повече въпроси, отколкото отговори.

  Люси оставя суровия ориз в печката, докато омекне. На следващия ден тя продължава с рязане на зелен лук. После чупи две яйца в купа и ги разбива, загрява ги в микровълновата и ги разбърква с вилица.

Следващата стъпка е да се добави соев сос към ориза. За да прецени правилно обема на течността, момичето слага пръст на ръба на съда. Следваща стъпка: Люси запържва зеления лук в тигана, добавяйки към него ориз, яйца, разбърква и ястието вече е готово. На приготвянето му станаха свидетели 1,8 милиона потребителя на tiktok.

  Повечето от тях реагираха положително. "Това е впечатляващо.", "Ястието изглежда вкусно!"

  Вярно е, че други потребители имаха много въпроси към Луси, както и към незрящата блогърка в RedDit, която описа своите мечти и възприятие за цветове.

Плачеш ли, когато режеш лук?

Как разбираш дали си изчистила всички черупки от яйцата?

Чакай ... как успяваш да настроиш времето на микровълновата печка с такава точност!

Въпрос без уловка: ти ли режеш зеления лук във видеото и как го правиш сама?

  Други потребители на социалната мрежа се чудеха как Едуардс успява да заснема видеоклипове, да разбере съдържанието на въпросите и да отговаря на тях (може би приложенията за четене на текст от екрана помагат, предполагат коментиращите.  Самата Луси отговори само на един въпрос: тя показа как незрящ човек може да отдели жълтък от белтък. Във видеото от 26 януари тиктокърката просто счупва яйце в дланта си, (след като предварително е измила ръцете си и белтъкът изтича през пръстите й.

 

 

 

Превод:

Александър Велков

 

Дата на публикация:

26 януари 2021 г.

 

Източник:

https://medialeaks.ru/2601amv-trnd-blind-dinner/